K.C.O.B Quartet

11 Mart 2025 / Salı
|
21:30
-
00:00

Grupta yer alan müzisyenler;

Klasik eğitimli tromboncu Bulut Gülen 1993 Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur. Pek çok ödüller, konserler ve turnelerden sonra eğitimine 2007’den itibaren ABD Berklee College of Music’de devam etti. Pek çok ünlü caz müzisyeni ile sahne alma imkanı buldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yüksek Lisans Programından sonra halen ABD’de New England Conservatory’de master programına devam ediyor. Sanatçının ilk albüm kaydı ‘’Su’’ 2015’de A.K. Müzik’ten piyasaya çıktı.

Cem Tuncer / Gitarist, besteci, aranjör ve yapımcı Cem Tuncer 1978 yılında doğdu. 1997 yılında Akademi İstanbul Caz Bölümü’nde okudu. Ardindan İstanbul Bilgi Üniversitesi Kompozisyon Bölümünden mezun oldu. Yurt ici ve Yurt dışında birçok Caz Festivalinde ve konserlerde değerli müzisyenlerle çaldı. Ödüller aldı. Birçok Türk filmi ve dizisi için beste yaptı. Tuncer halen pek çok mekanda çalmakta, turnelere çıkmakta ve film müziği kariyerine devam etmektedir. İsmini taşıyan Dörtlüsü, Nazdrave, Elif Çağlar Muslu, Zuhal Olcay, Jülide Özçelik ile konserler veren sanatçı stüdyo müzisyeni, aranjör ve yapımcı olarak üretmeye devam etmektedir. 2008 yılından beri TRT Big Band’in üyesi olsan sanatçının ‘Intro‘ adlı teklisinden sonra Ricky Ford’un eşlik ettiği ilk caz albumü ‘Alright!‘ 2019 yılında yayınlandı. Sanatçı halen TRT Band’in şefidir.

Kerem Türkaydın, 13 yaşında müzik çalışmalarına gitar çalarak başladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üni. Müzik Bölümünü kazandı. Bu bölüme üç yıl devam ettikten sonra, 1999 yılında İstanbul Bilgi Üni. Müzik Bölümüne tam burslu olarak kabul edildi. Neşet Ruacan, Kamil Özler, Donovan Mixon, Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer gibi usta müzisyenler ile gitar, armoni ve doğaçlama teknikleri konusunda çalışmalar yaptı. Müzikal ve teorik birikimlerini “caz gitar metodu” isimli kitabında paylaştı. Mezun olduğu 2004 yılından bu yana, popüler müzik sektörü ve birçok caz projesinde yer almasının yanısıra aktif olarak, stüdyo müzisyenliği, reklam müzikleri ve aranjörlük yapmaktadır

Ozan Musluoğlu 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde kontrbas eğitimine başladı. Volkan Hürsever, James Lewis, Kürşat And ile farklı dönemlerde çalıştı. Marc Johnson, David Friesen, Dominique Lemerle, Robert Balzar ve Dwayne Burno gibi ünlü kontrbasçılarla workshoplar yaptı. Rec Jazz etiketi ile 2009 yılında ilk albümü “Coincidence”ı çıkardı. 2011 yılında ikinci albümü “40th Day”i Equinox Music etiketiyle çıkardı. Yine bestelerden oluşan bu albümde trompette Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green yer aldı. 2012 yılında üçüncü albümü “My Best Friends Are Pianists”i Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli 12 caz piyanistiyle birlikte Equinox Music etiketi ile çıkardı. 2015 yılının şubat ayında; son albümü “My Best Friends Are Vocalists”i Sony Music etiketiyle çıkardı ve aynı yıl Itunes tarafından yılın en iyi caz albümü seçildi. 2023’te caz tarihinin en usta kontrbasçılarının bestelerini yorumladığı “Nine” isimli albümünü çıkardı. Albümde yine trompette Jeremy Pelt, piyanoda Danny Grissett, saksofonda Engin Recepoğulları ve davulda Ferit Odman yer aldılar. Joy Voeth ”I Wish You Love”, Kenan Doğulu “Ihtimaller” albümlerinin prodüktörlüğünü yapıp kayıtlarında kontrbas çaldı. Çalışmalarına Cem Tuncer’in şefliğini yaptığı TRT Big Band ile aktif olarak devam etmektedir.