06 Şubat / Feb. 2012 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra “Yansımalar”, “Bab-ı Esrar”, “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. “Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız” diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
07 Şubat / Feb. 2012 Salı (21:30-00:30)
Serkan Çakıt Quartet
Serkan Çakıt (vo), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
2008 Ağustos’ta Polonya’da düzenlenen Uluslararası Voicingers Zory 2008 Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil edip, Jüri Özel Ödülü’ne seçilen Serkan Çakıt, Nardis Genç Caz Vokal 2007 yarışmasında Polonya Pulawy Workshop Ödülü’nü, 2008′de de NTV Özel Ödülü’nü kazanmıştır. 2004 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümü’nü ve 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirmiştir. Çalışmalarını 2006 eylül ayından beri Sibel Köse’yle Caz Vokal Atölyesi’nde devam ettiren Serkan Çakıt, bu gece caz standartları ve “vocalese” örneklerinden oluşan bir repertuar ile sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
08 Şubat / Feb. 2012 Çarşamba (21:30-00:30)
Neşet Ruacan Grup
Neşet Ruacan (g), Meriç Demirkol (as), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).
1948 Istanbul doğumlu Neşet Ruacan, 10 yaşında klasik gitar ile başladığı müzik hayatına daha sonra 60′larda elektrik gitarla devam etti. Caz gitara olan ilgisi, kariyerine bu yönde devam ederken onu İngiltere ve ABD’de caz teori dersleri almaya yöneltti. Dünyanın çeşitli yerlerinde caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak birçok önemli sanatçı ile yüzlerce stüdyo kaydı yapmıştır. 1985′te katıldığı ve 1996′dan bu yana şefliğini yaptığı İstanbul TRT Caz Orkestrasından 2011 Ağustosunda emekli olmuştur. Halen aktif olarak müzik çalışmalarına ve konserlerine devam etmektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
09 Şubat / Feb. 2012 Perşembe (21:30-00:30)
Ozan Musluoğlu Quartet “40th Day”
Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümü mezun olan Ozan Musluoğlu, Kerem Görsev, İmer Demirer, Önder Focan, Erkan Oğur, Neşet Ruacan, Dena DeRose, Allan Harris, Vanessa Rubin ve Danny Grissett gibi bir çok değerli isimle de aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladı.
Equinox Music etiketi ile piyasaya çıkan ikinci albümünün heyecanını yaşayan Ozan Musluoğlu, albümünde yer alan bestelerini 2009 yılında trompette Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green ile kaydetti.
Bu gece tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Derin Bayhan’dan oluşan grubuyla sizlere “40th Day” ve diğer sevilen parçalarından bir seçki sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
10 Şubat / Feb. 2012 Cuma (22:30-01:30)
Önder Focan Projesi – Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece “standartlar” gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur. Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise “Lal”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir”.
Giriş: 35 TL
11 Şubat / Feb. 2012 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Cem Aksel (d).
TED Ankara Koleji’nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya’nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı.
Giriş: 35.-TL